Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006

Διάστημα (μεταξύ εκλογών): το τελικό σύνορο

Έρχονται οι δημοτικές εκλογές, και λογικά στο πανελλήνιο έχουμε οργασμό μονοδρομήσεων, επισκευών οδοστρωμάτων και λοιπών επιθυμητών και ανεπιθυμήτων εργασιών.

Μιας και επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι ο οίστρος δημιουργικότητας των τοπικών προυχόντων μεγιστοποιείται τα καλοκαίρια πριν από τις δημοτικές εκλογές, διαπιστώνουμε ότι το διάστημα των 4 χρόνων μεταξύ εκλογών είναι υπερβολικά μεγάλο. Προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνουμε δημοτικές εκλογές κάθε χρόνο, χωρίς ψηφοδέλτια (για λόγους φιλικότητας στο περιβάλλον) αλλά με παλιά PC στα διάφορα εκλογικά διαμερίσματα.

Αναλύω: Το διάστημα του ενός χρόνου θα μπορούσε να μειωθεί, πλην όμως έχουμε τη παγκόσμια σταθερά της προεκλογικής εκστρατείας. Αυτή έχει αποδειχτεί από μεγάλα μαθηματικοεκλογολογικά μυαλά βάσει της αρχής της απροσδιοριστίας του Heineken ότι δεν μπορεί να κατέβει κάτω από τους 3 μήνες. Επίσης, όπως έχει αποδειχτεί από πολύχρονες έρευνες ξενοβιολόγων, ο τυπικός πολιτικός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν περάσει τουλάχιστον ένα τετράμηνο αυτοπρόκλησης εκδορών δια του ξυσίματος. Προσθέτοντας τα δύο προαναφερθέντα διαστήματα με το δίμηνο (κατά μέσο όρο) παραγωγής έργου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και στρογγυλεύοντας στο έτος έχουμε το ιδανικό διάστημα μεταξύ δημοτικών εκλογών. Όπερ έδει δείξαι (τελεία τζι άρ).

Θέτοντας το intra-δημο-εκλογικό διάστημα στο ένα έτος, έχουμε μεγιστοποίηση παραγωγής έργου. Η εντροπία θα κάνει την εμφάνισή της, βέβαια, αφού κάθε χρόνο θα υπάρχουν δρόμοι που θα αλλάζουν φορά στη μονοδρόμησή τους (ανάλογα με το ποιος ζήτησε ακρόαση από το δήμαρχο), αλλά σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή ήδη από την πρώτη εβδομάδα.

Τώρα, για τις εθνικές εκλογές, δεν έχω άμεση αντίστοιχη λύση. Εκεί υπάρχει το ιατρικό φαινόμενο της μετεκλογικής έκλαμψης, όπου η απώλεια της εξουσίας για ένα κόμμα σημαίνει αυτόματα ότι το μυαλό τους καθαρίζει, συνειδητοποιούν τι πήγαινε στραβά τόσο καιρό και τι πρέπει να γίνει για να διορθωθούν τα πράγματα, οπότε και αρχίζει τη σκληρή κριτική στο κυβερνόν κόμμα, το οποίο έχει περιέλθει στην αντίθετη κατάσταση, την μετεκλογική διάλειψη, λόγω άγχους από την νεοαποκτηθείσα ή νεοεπιβεβαιωθείσα δύναμη λαϊκής κυριαρχίας. Γενικά είναι πολύ δύσκολα αυτά τα πράγματα και έχω πέσει σε βαθιά νερά με όλες τις παραμέτρους εκδήλωσης των συγκεκριμένων ασθενειών, όσο και αν προσπάθησα να τα εκλαϊκεύσω για εσάς αλλά και για μένα.

Αν βγάλετε καμία άκρη, μου λέτε κι εμένα.

11 σχόλια:

  1. Μόλις διάβασα μια θαυμάσια, σύντομη, εύπεπτη πολιτική ανάλυση.
    (Τη δική σου!)

    Λοιπόν, δίνεις απαντήσεις κι ερωτήσεις σε συσκευασία προεκλογικού δώρου, οπότε, τι να πω...

    Ίσως πρέπει πράγματι να πέσεις σε βαθιά νερά, τιμώντας το καλοκαίρι -που μόνο εγκάρδια συμμετοχή σου ζητά... Και το αντάλλαγμα δεδομένο!

    Πελαγίσια χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουν στο Ιόνιο πέλαγος και μάλλον θα ξαναπάω στη συνέχεια. Φέτος μου προέκυψαν σπαστές οι διακοπές.

    Στο Αιγαίο δεν πήγα φέτος επειδή έχω ακούσει ότι εκεί φυσάει μόνο δύο φορές κάθε χρόνο (και κάθε φορά κρατάει από έξι μήνες), και ανησυχώ μήπως πάρουν τα μυαλά μου αέρα.

    Από όποιο πέλαγος, όμως, κι αν μου έστειλες τους χαιρετισμούς (τόσα πελάγη υπάρχουν :), σε αντιχαιρετώ με λόγια του θερμού αέρα της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. asxeto
    ωραια γραφη...
    θα σε επισκεπτομαι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Lili: σ' ευχαριστώ και σε καλωσορίζω στην ομάδα των δύο ατόμων που ενδιαφέρονται για το blog μου.

    Είδα ότι τελικά είχες την τελευταία κουβέντα ;-)

    ΥΓ μπορεί να θυμάσαι τη διαφήμιση που έλεγε όταν ήμαστε μικροί: "Ο άντρας ξεχωρίζει για δύο πράγματα. Το ένα είναι η κολώνια του."

    Μετά από χρόνια, νομίζω ότι μπορώ να αποκαλύψω το δεύτερο: τα κόμπλεξ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρίες μου ,

    Όντας παλαιός συνεργάτης του οικοδεσπότη tzotzioy μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι :

    α.το μπλόγκ το άνοιξε για να προσκελκύσει αγνές κορασίδες που θα ικανοποιήσουν τα πάθη της σαρκός του.

    β.Δεν είναι αρκετά εφυής για να γράψει μια τέτοια ανάλυση. Μάλλον το κείμενο του το ξυνέγραψε η αγαπητή του συζυγος τζωτζίαινα (που τόσα υπομένει η καψερή). (Ναι Παντρεμένος!!!!)

    γ. Κορίτσια , ο τύπος δεν είναι κάν ωραίος!

    Κουάρντε μι:

    Τα θέλετε όλα και τα θέλετε τώρα?

    Το σύμπαν συνωμωτεί για πάρτη σας?

    Θέλετε έναν άδωνη ,sex μασίν, τρυφερό αρκουδάκο, αξυριστο μάγκιτη με το άφιλτρο να κρέμεται, ζουζουνάκο κουβαλητή , υπερ-φραγκάτο , με γνωριμίες στο Αθηναικό Χαη Σοσαηετι?

    Ελάτε στου azrael και μην ξαναχρησιμοποιήσετε λάθος μπλογκ. O τελευταίος να κλείσει την πόρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απογυμνωμένος από την παρέμβαση του azrael, είναι ώρα για το Plan B:

    «Νέος ετών 20 έως 40 ζητά σοβαρή νέα για τέλεση γάμου online με σκοπό την τεκνοποίηση υπό τη μορφή κοινού blog. Χωρίς σεξ, χωρίς συναντήσεις κατ' ιδίαν, μόνο ψέματα και κόντρες. Θα εξεταστούν μόνο σοβαρές προτάσεις.»

    Μπιτ δατ, γιου μαδαφακάζραελ. Η πρόταση γάμου ιστορικά νικάει την αυτοδιαφήμιση και χάνει μόνο από το φλος ρουαγιάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από το Κρητικό αγαπητέ.
    (Ενίοτε κι απ' το Λιβυκό)


    Εκεί, στο Νότο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eισαι ελευθερος καλε μου να πας να απαντησεις, αλλωστε προστεθηκε προσφατα στην παρεα καποιος που με το υφος του δικαιολογει το δευτερο χαρακτηριστικο του αντρα.
    Αζραελ παλιορουφιανε/α το ξερω οτι ειναι παντρεμενος. Γιατι αλλιως να εγραφε "making people" στο προφιλ?
    ( σε πεθανα με το "α" στο ρουφιανα, το ξερω)


    δεν παντρευομαι.
    ξεπετα ομως το συζηταω.
    εννοειται μπλογκιακη, γιατι αν ξεπεταξω τα 250 κιλα μου θα αναστεναξει ο αποκατω μου και ο αποκατω γειτονας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Lili: Δεν είμαι ελεύθερος να απαντήσω διότι έχω δεσμευτεί από το λόγο μου (είπα ότι θα σταματήσω εκεί, και αυτό έκανα, παρότι τσιτώνω όταν βλέπω να υπάρχει κακή συνεννόηση). Ο ορισμός του άντρα που έχω επιλέξει να ακολουθώ εδώ και χρόνια είναι αυτός που έχει μπέσα.

    Με τον καιρό όμως, όσο και να αυτοπεριοριζόμαστε, αυτά που έχουμε να πούμε, τα λέμε, και βγαίνει στη φόρα το ψώνιο, το παραμύθι αλλά και η γοητεία του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. α μη μου το σοβαρευεις γιατι ξαναβαζω το βρακι μου και φευγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμαρτία είναι να το βρέξεις. Περίμενε λίγο.

    Έπειτα, όσον αφορά τη σοβαρότητα, νομίζω είδες το επίπεδο των σχολίων μου στα δικά σου τα λημέρια. Είμαι πρεσβευτής της σοβαροφάνειας, αλλά δε χρειάζεται πολύ να καταλάβεις ότι είμαι ιλαρός τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.