Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2006

Το παρόν δεν είναι spam;;;!

Δεν ξέρω αν η κατάσταση είναι για γέλια ή για κλάματα. Μιλάω και πάλι για ανεπιθύμητα email, και τον γελοίο ισχυρισμό ότι "Το email αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam, διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών."


Ας πούμε σήμερα μπήκα στον κόπο να χαζέψω ένα από τα spam, που ήρθε σε μορφή pdf κιόλας, προστατευμένου για να μην αντιγράφεις το κείμενο, με τίτλο Life Good News-Letter, κάτι για επιτυχία και προσωπική ευημερία, από κάποιον εκδότη Άκη Αγγελάκη.


Το συγκεκριμένο είχε διανθίσει τον ισχυρισμό της πρώτης παραγράφου με το εξής γελοίο:

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α), τα μηνύματα email, για να είναι έγκυρα θα πρέπει να περιέχουν απαραίτητα : Ονοματεπώνυμο ή επωνυμία (για Νομικό πρόσωπο), ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου ή fax, ιδιότητα του χειριστή.
Μετά συνεχίζει με την παράθεση "το email αυτό…" με τέτοιο τρόπο, ώστε να συσχετίζει το νόμο 2672/1998 με τον ορισμό ή όχι του μηνύματος ως spam.


Το ΦΕΚ 290 τ.Α το βρίσκετε εδώ. Τίτλος του: "Οικονομικοί πόροι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις."


Γαμάτο; Κάποιος δυστυχισμένος ανεγκέφαλος βρήκε τις διατάξεις για την αποδοχή ή όχι ηλεκτρονικής αλληλογραφίας / τηλεομοιοτύπων (fax) από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και τις χρησιμοποιεί ως βάση για να πλασάρει τον εαυτό του ως μη spammer, ενώ ο ίδιος δεν έχει σχέση με τη Ν.Α., ούτε οι παραλήπτες του.


Έχω άδικο να καραμαυρίσω τον ηλίθιο και να μη ξαναδώ εγώ ή όλοι οι χρήστες μου μήνυμα από αυτόν;


Επαναλαμβάνω: ο ορισμός του spam αποτελείται από τα εξής δύο κριτήρια:

 1. unsolicited
 2. bulk
Κοινώς, αν δεν το έχεις ζητήσει, και αν δεν απευθύνεται προσωπικά σε σένα, είναι spam. Όλα τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.


Διορθώστε με κάποιος. Πατάξτε την αλαζονεία μου. Πείτε μου ότι έχω άδικο (θα προτιμήσω αντιλόγους με στοιχεία).

2 σχόλια:

 1. Tzotzioy μου , όπως βλέπεις σου λείπει πολύ σεξ. Από εμένα λοιπόν ελεύθερος και καλή σου διασκέδαση...

  (Το παρόν δεν είναι σπαμ γιατί μόνο εσύ θα πα' να γ..σεις και επιπλέον εσύ το ζήτησες)

  Ο φίλος σου αζραελ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι, αλλά εκκρεμεί να ενημερώσεις τη Τζωτζίαινα για τη τσουπροθηρική μου δραστηριότητα στο blog μου.

  Όπως ξέρεις, εγώ βήμα δεν κάνω αν δεν το ξέρει η γυναίκα μου (ευτυχώς που δεν έχει account στο blogspot για να με εκθέσει…).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.