Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2006

Review: F&U (Funai United) DBR 5311 από Carrefour

Σύντομο review από την πλευρά του απλού καταναλωτή. Αναφέρω μόνο όσα διαπίστωσα εγώ.

Επειδή όλοι μέχρι το 2012 θα χρειαστεί να πάρουμε αποκωδικοποιητές DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial), αποφάσισα να δοκιμάσω και να πάρω αυτό που έχει τα εξής catch words:

DVD, DivX, USB, 3-in-1 card reader, DVB-T decoder, JPEG, MP3

Λοιπόν, υπέρ και κατά:

Υπέρ

Παίζει DVD (προφανώς), παίζει DivX και με τους υπότιτλους στα ελληνικά, αλλά προτιμητέο είναι να τους έχεις ενσωματώσει ως XSUB μέσα στο .divx . Παίζει και MP3. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν παίζει Musepack αρχεία.

Διάβασε την SD card από την ψηφιακή φωτογραφική χωρίς πρόβλημα και μου έτρεξε slideshow με τις φωτογραφίες μέσα. Μετά το τέλος του slideshow μου έδειξε και γυμνή τη Laetitia Casta (αυτό το έβαλα για να δω αν με προσέχετε).

Διάβασε από USB μέχρι και εξωτερικό δίσκο πήχτρα στα DivX, χωρίς πρόβλημα.

Αποκωδικοποιεί σωστά τα ψηφιακά κανάλια.

Έχει αρκετές εξόδους (Scart In, Scart Out, Component, Composite, S-Video) και εγώ που το συνέδεσα μέσω του Component (Y, Pb, Pr) μπόρεσα να περάσω progressive σήμα στην τηλεόραση και έχω πολύ καθαρή εικόνα.

Παίζει DivX μια χαρά με ενσωμετωμένους υπότιτλους, παίζει μέχρι και XviD με GMC (!!! αν και παρουσιάζει artifacts), παίζει και MPEG-1 αρχεία (δε μιλάω για VideoCD, μιλάω για .MPG μέσα σε data δίσκο).

Διαβάζει DVD±R, όπως και non-finalised DVD+RW .

Φτηνό! (€85.9 για το πακέτο και με δύο χρόνια εγγύηση)

Έχει και τρία παιχνιδάκια (Tetris, Sokoban (ωραίο :) και κάτι με 3x3=9 τρύπες που βγαίνουν αρούρια και πατάς το αντίστοιχο πλήκτρο για να σκοτώσεις το αρούρι). Το Sokoban με άρεσε που το είχε.

Κατά

Κακοσχεδιασμένο τηλεχειριστήριο

Οι υπότιτλοι που σου παίζει από το συνώνυμο .srt έχουν πολύ μικρά γράμματα. Προτιμήστε ενσωμάτωση υποτίτλων με bmp2xsub και fuse.

Δεν έχει και δέκτη για απλά αναλογικά κανάλια.

Ο μηχανισμός εισόδου-εξόδου για το δίσκο δεν με πολυεμπνέει.

Το loop-through της κεραίας τηλεόρασης (πρώτα ταΐζεις το 5311 και μετά πάει καλώδιο στην τηλεόραση, αφού το 5311 δεν συντονίζει και αναλογική τηλεόραση) πρώτον έχει απώλεια σήματος, δεύτερον σχεδόν δεν δουλεύει αν δεν είναι ανοιχτό και το 5311. Καλύτερα βάλτε T (ή Y, όπως προτιμάτε).

Έχεις μόνο ένα πλήκτρο που κάνει rotate την επιλογή source μεταξύ DVD, DVB-T, MMC reader, USB, που είναι εκνευριστικό.

Το USB πρέπει να είναι 1.0 (ούτε καν 1.1 που νομίζετε ότι είναι το πιο αργό USB που υπάρχει). Το USB 1.0 έχει transfer rate 4.0 Mbps. Αυτό σημαίνει ότι έχει επαρκές bandwidth για εικόνες, εμπιθρί και ντιβέξ, αλλά όχι για ριπαρισμένο DVD (άσε που δε δοκίμασα). Επίσης, έδειχνε να μη δίνει αρκετό ρεύμα στο ένα από τα δύο κλειδάκια που το δοκίμασα (πήγα να παίξω ταινία από το προβληματικό).

Αυτά.

Κατά τα άλλα, το συνέστησα ήδη και σε άλλους (αν σκεφτείς ότι βρίσκεις αποκωδικοποιητές με €60, δώσε 30 παραπάνω και πάρε αυτό).

9 σχόλια:

  1. Σκέφτομαι να πάρω το συγκεκριμένο player για τους γονείς μου, ώστε να μπορούν να βλέπουν ταινίες από τις 100αδες divX που έχω σε CD και DVD. Επειδή σκεφτόμουν και την αγορά DVB αποκωδικοποιητή μου έρχεται μια χαρά το πακέτο.

    Το μόνο που με προβληματίζει είναι το μικρό μέγεθος των υποτίτλων που αναφέρεις, καθότι είναι και μεγάλοι άνθρωποι και όσο να'ναι θα δυσκολεύονται...θα πρέπει μάλλον να αρχίσω τη διαδικασία με τα προγράμματα που αναφέρεις για την ενσωμάτωση των υποτίτλων πριν γράψω τα CD/DVD (κρίμα όμως για όλα αυτά που έχω ήδη...καλά που παίζει και επανεγγράψιμα όμως!).

    Επίσης με προβληματίζει αυτό που λες για την απώλεια σήματος, αλλά ελπίζω να λυθεί εύκολα με ένα Υ όπως λες...αλήθεια, το έχεις δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα?

    Σε ευχαριστώ πολύ για το review, μου φάνηκε πολύ χρήσιμο. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με Υ διορθώνεται η κατάσταση. Όσον αφορά τα γράμματα, η διαδικασία για ενσωμάτωση υποτίτλων είναι πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη. Το καλύτερο πρόγραμμα μέχρι στιγμής είναι το AviAddXSub, που είναι και ενός Έλληνα. Δες σχετικά εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mporeis na valeis 1 screen shot poso mikroi einai oi ypotitloi?

    Episis sigoura einai USB 1.0?
    Vasika gia play meso HD H' Stick
    to 8elo.
    Kapoioi lene valan HD 250GB...

    Praktiker 59euro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις μπορέσω, θα πάρω φωτό και θα την ανεβάσω κάπου.

    Όσον αφορά το USB, όταν έχω video όπου το bitrate μένει ψηλά για τουλάχιστον μερικά δευτερόλεπτα (και όταν λέω ψηλά, εννοώ πάνω από 4 Mbps), κάνει μικρές ψιλοδιακοπές μέχρι να συνέλθει, ενδεχομένως πηδώντας μερικά δευτερόλεπτα, και πιθανώς να έχει αποσυντονισμένο μετά ήχο με εικόνα. Ο αποσυντονισμός διορθώνεται με Pause/Play καπάκι. Τα ίδια video, όταν τα διαβάζει από CD/DVD, τα παίζει χωρίς κόνξες.

    Σου απαντάω περιφραστικά στην ερώτηση που εικάζω ότι εννοούσες να κάνεις, αλλά αν θες κυριολεκτική απάντηση στην ερώτηση «Episis sigoura einai USB 1.0?», αυτή θα είναι «όχι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A re tzot (SG guru), oti tha 'psaxna lysi gia to dvd player mou kai tha 'pefta pano sou... tha 'prepe na to perimeno!
    Ki ego toso kairo paidevomouna na syndeo to laptop stin tileorasi gia na do divx me ton vlc player, ospou xafnika skeftika oti to f&u mou mborei na vlepei ypotitlous. Etsi pos tous deixnei omos... Krima pou den exei rythmisi gia size kai font to rimadi!
    Anyway, to aviaddxsub kanei ti douleia teleia. 1 paratirisi kai 1 erotisi:
    1) To divx file pou paragetai an to kaneis rename kai to deis sto vlc player den deixnei tous ypotitlous
    2) Otan paizeis sto dvd player ta videos apo flashaki i diskaki, pos mboreis na rythmiseis to video size, giati "kovei" tin eikona (den xero an to kanei perimetrika)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. lykemavre:

    1. Οι υπότιτλοι φαίνονται μόνο με το DivX Player που κατεβάζεις από την DivX Networks. Υποτίθεται πως αυτοί οι υπότιτλοι είναι και καλά πατέντα, γι' αυτό. Εναλλακτικά, μπορείς να γράφεις τα .divx (μια χαρά θα το παίξει κι έτσι ο vlc player) παρέα με τα .srt, οπότε τα έχεις όλα και συμφέρεις.

    2. Δεν ξέρω. Δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Σίγουρα έχεις ρυθμίσει σωστά τον τύπο της τηλεόρασής σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκωδικοποιητής Funai Mpeg4. Πήρα αυτόν που έχουν όλα τα μαγαζιά σε τιμή 69 Ευρώ. Μεγάλη μάπα!! Τον πήγα πίσω την επόμενη μέρα. Άναβε όποτε ήθελε, το τηλεκοντρόλ μου άλλαζε τα κανάλια της τηλεόρασης (!!), δεν κρατούσε στην μνήμη τα αποθηκευμένα κανάλια, θέλετε κι άλλα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pier: το παρόν post δεν μιλάει γενικώς για τη Funai ως εταιρία, ούτε για όλα τα προϊόντα της· επίσης, δεν είμαι PR person για τη Funai, οπότε σε πιστεύω σε αυτά που λες (ειδικά την ατυχία σου ότι συνέπεσαν τα υπέρυθρα σήματα για την τηλεόραση και για τον decoder).
    Ουσιαστικά, σου λέω ότι δεν ξέρω τι σχέση έχει το σχόλιό σου με την ανάρτησή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πω ότι δε τον έχω πια, επειδή στα 2½ χρόνια μού έσκασε ένας πυκνωτής και το χάρισα σε κάποιον να παίξει (δηλαδή, να βάλει άλλον πυκνωτή και αν του παίξει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.