Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Δελτίο διαφημίσεων

Το λιπαντικό-βασικά-αλλά-ας-πούμε-massage-gel της Durex, γιατί το διαφημίζουν δύο αδέλφια; Λέω εγώ αδέλφια, τώρα, μπορεί να είναι η ιδέα μου.

Η Εύα της διαφήμισης του Νεσκαφέ με τον παράδεισο, γιατί δεν είναι ήδη παντρεμένη με κάποιον πάρα πολύ πλούσιο και δουλεύει ακόμα το κορίτσι; Επίσης, μήπως ξέρετε τα νούμερα που θα πέσουν στο Τζόκερ τώρα που έχει jackpot; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πολύ ακριβές οι διαφημίσεις της Cosmote, και γαμάτες. Αυτή με την σκηνή πόλης και τις πολλαπλές οπτικές γωνίες προφανώς την εκτιμάτε. Εγώ εκτιμάω και αυτήν με τους πάρα πολλούς φανταστικούς χαρακτήρες, που περπατάνε όλοι μαζί και κάτι γίνεται με μια πυραμίδα και κάποιος αναλήπτεται (επειδή μου αρέσουν οι διαφημίσεις, δεν σημαίνει πως τις μαθαίνω και απέξω). Ο λόγος που μου τράβηξε την προσοχή, βέβαια, είναι επειδή στο βάθος παίζει κι αυτό:


Βιντεάκια με τα μικρά θα έχω όταν αδειάσω πάλι την κάμερα. Όσον αφορά το Home Video Entertainment, μας πήγε λίγο πίσω η ωτίτιδα που έπαθε ο μικρός, και το 42°C που ανέβασε το Σάββατο που μας πέρασε. Είναι καλά τώρα, αντιβιώνεται.

Και εντελώς άσχετο με τα προηγούμενα: έχω καταφέρει, μέχρι στιγμής, ο Αλέξανδρος να με εμπιστεύεται και να μου λέει την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή δεν μου αρέσει (π.χ. έκανε κακά και ήπιε όλο το γάλα του, του έδωσα μια μικρή κίντερ για επιβράβευση. Όταν ήρθε η ώρα για νάνι, «Αλέξανδρε, γιατί με φιλάς;» του είπε η μάνα του· «γιατί σε αραπάω». «Αλέξανδρε, εμένα γιατί με φιλάς;» ρωτάω κι εγώ· «γιατί μου έδωσες κίντερ».) Διστάζω να είμαι αντίστοιχα ωμός μαζί του (π.χ. του εξηγώ τα περί κοινωνικών προτσές περίπου όπως θα του τα εξηγούσε κάποιος άλλος, δηλαδή του δίνω κίνητρα να είναι καλός και ευγενικός με τους άλλους χωρίς να εμβαθύνω σε θεωρίες περί ηδονισμού και ύστατων προσωπικών απολαβών.) Θα το παλέψω να το κρατήσω αυτό. Επίσης πρέπει να μετριάσω κάπως το ύφος που πρέπει να παίρνω όταν θυμώνω, που κάποιοι άνθρωποι μου το έχουν περιγράψει ως τουλάχιστον αιμοδιψές, επειδή βλέπω ότι καμιά φορά ο Αλέξανδρος χέζεται (μεταφορικά).

6 σχόλια:

  1. Περαστικά εύχομαι στον μικρό! Χαιρομαι που διατηρείται το χιουμορ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να σου τα λέει όλα πρέπει να μη νευριάζεις (ή τουλάχιστον να μη το δείχνεις) και η όποια κριτική ασκήσεις να είναι στα πλαίσια του "είναι λογικό να σπάσεις το παιχνίδι σου? Μετά δεν θα έχεις τίποτα", σε στύλ ναι μωρέ, κουβέντα κάνουμε.

    Επίσης η ειρωνία και ο σαρκασμός είναι κάτι που θα το εκτιμήσει αργότερα, μετά από προπόνηση σε άλλα πειραματόζωα(βλέπε μαμά, θείοι, κτλ) γιατί στην αρχή θα πιστέψει ότι όταν λες "Ναι, κι εγώ τώρα θα βάλω τα κλάματα" το εννοείς ή σε άλλη περίπτωση θα μπερδευτεί με την ασυνέπεια δήλωσης - πράξης.

    αυτά τα παιδαγωγικά, ελπίζω να μη σε κούρασα με το δασκαλίστικο.

    Περαστικά και σε εσάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τα περαστικά, και για τις συμβουλές (δεν με ενοχλεί το δασκαλίστικο, η καλή πρόθεση διαφαίνεται).

    Ευτυχώς, τηρώ τη συνέπεια λόγου και πράξεων (ό,τι λέω πως θα κάνω, το κάνω, είτε θετικό είτε αρνητικό). Δυστυχώς, θυμώνω ενίοτε (όταν έχω προειδοποιήσει τον Αλέξανδρο να μη κάνει κάτι επικίνδυνο για εκείνον ή τον Μενέλαο και δεν με ακούει κάνοντας χαριτωμενιές), που αυτόν τον θυμό είναι που πρέπει να ελέγξω. Κατά τα άλλα, φροντίζω να μη θυμώνω όταν του ζητάω να μου πει τι έκανε ή τι σκέφτεται. Γενικώς, όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, προσπαθώ να έχω κριτήριο ό,τι θυμάμαι πως μου άρεσε, και όταν πρέπει να τιμωρήσω (π.χ μαζεύοντας τα παιχνίδια, ή «κάτσε στη γωνία», ή στα χειρότερα «θα κάτσεις στο δωμάτιό σου»), προσπαθώ να νιώθει πως η τιμωρία είναι δίκαιη, όσο μπορώ. Θυμάμαι ένα στοιχειώδες αίσθημα δικαιοσύνης από εμένα. Τέλος πάντων, το παλεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα αυτό με το αιμοδιψές είναι σωστό... :) :) :)

    Με την κυρά απόφασίσαμε να κρατάμε τα "νούμερο δύο" μας, τουλάχιστον κανά δυό μέρες πριν σας κάνουμε επίσκεψη , έτσι ούτως ώστε αν τυχόν μας διατάξεις "να τα κάνουμε" να μπορούμε να αναφέρουμε επιτυχή εκτέλεση εντός ολίγων λεπτών

    :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. azrael: άει χέσου, ρε (εντολή διαρκείας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σημείο με τα σφυριά των Floyd το πρόσεξα κι εγώ. Προφανώς κάποιος ξεχασμένος στην παραγωγή της διαφήμισης έβαλε το χέρι του. Μπράβο! (που χρησιμοποίησε ένα σύμβολο για να πουλήσει ένα προϊόν, αφού εμείς ως καταναλωτές ταυτιστήκαμε τοιουτοτρόπως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.