Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Απάτη

Δεν ξέρω, κάθε φορά που αγοράζω ένα συγκεκριμένο προϊόν, αισθάνομαι πως κάνω απατεωνιά σε βάρος της εταιρίας που το παράγει. Το προϊόν είναι το After Shave Balsam της Nivea. Ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ τουλάχιστον από μετά το σχολείο, άρα (νοερός υπολογισμός) : μέσα σε 19 χρόνια, το έχω αγοράσει πέντε ή έξι φορές.

Δεν κάνω πλάκα. Απλώνεται εύκολα, δεν χρειάζεται να βάλεις πολύ μετά το ξύρισμα, συν το γεγονός ότι δεν ξυρίζομαι και κάθε μέρα. Στο προηγούμενο δοχείο είχα σημειώσει με μαρκαδόρο ημερομηνία αγοράς, νομίζω Ιούλιος του 2006, αλλά επειδή είναι κάτι σαν πορσελάνη, όταν άδειασε τελείως, η σημείωση είχε σχεδόν σβηστεί. Άσε που η πορσελάνη περιέχει 100 ml, ενώ η παλιά πλαστική συσκευασία (μέχρι το προ-προηγούμενο δοχείο που αγόρασα) περιείχε 115 ml. Απατεώνες, παιδί μου. Ούτε τρία χρόνια δεν βγάζεις, πια, με τη νέα δόση.

Η τηλεόραση λέει τώρα για τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε το Σάββατο με την ώρα της Γης. Μπα; Λέει γλιτώσαμε τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Μπα; Εμείς που κλείσαμε όλα τα φώτα και ανάψαμε κεράκια, δηλαδή; Μόνο εμείς ανάψαμε κεράκια; Και γιατί όταν βγήκα να κάνω τσιγάρο, έβλεπα κανονικά (όσο βλέπω από το μπαλκόνι της κουζίνας) τα φώτα στους δρόμους; Ο δήμος Αμαρουσίου (πιάνεται για Μαρούσι το Πολύδροσο), φαντάζομαι, δεν συμμετείχε.

Η ώρα της Γης ήταν μια συμβολική κίνηση, αφενός για να αφυπνιστούμε οι ίδιοι (δεν πρόκειται), αφετέρου για να δώσουμε το μήνυμα στους powers-that-be πως νοιαζόμαστε (δεν πρόκειται). Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία χέστηκε: και το νερό θα τρέχει από τη βρύση, και ρεύμα θα καίμε ασύστολα (φτωχοί είμαστε; )

Στο παρόν post δεν χρησιμοποίησα καθόλου εισαγωγικά, παρότι έτρεμαν τα χέρια μου που δεν τα έβαζα στα πολλά σημεία όπου χρειάζονταν, επειδή κάπου διάβασα πως τα εισαγωγικά επιταχύνουν τον θερμικό θάνατο του σύμπαντος.¹


¹ η ειρωνεία απαιτεί περισσότερη σκέψη για να χωνευτεί, και είναι γνωστό πως οι εξτρά στροφές του εγκεφάλου παράγουν αέρια θερμοκηπίου.

10 σχόλια:

  1. Ωστε Πολυδροσιώτης... χμμμμμ....
    Εγω πάντως χρόνια που ζουσα στο Πολύδροσο (Παράδεισο έμενα, Πολύδροσo πήγαινα σχολείο στο Γ΄Γυμνάσιο τότε) δεν αισθάνθηκα ποτε Αμαρουσιώτης αλλά Χαλανδραίος.
    Αν και εδώ που τα λέμε απο την Φραγκοκκλησιας και πέρα αρχίζει το Μαρούσι, αν θυμάμαι καλά...

    Κατα τα άλλα καλό το ποστ...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυδροσιώτης εξ αγχιστείας (νοικιάσαμε εδώ λόγω γάμου). Εγώ γεννήθηκα Αμπελόκηπους (κατοστάρης στο στρατό και καλά), αλλά από τα οκτώ μου έμενα Ηλιούπολη, οπότε περισσότερο Ηλιουπολίτης νιώθω.

    Αν ένιωθα Χαλανδραίος, όμως, θα με ανέφερα ως Χαϊλάνδερ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν οι ρυθμοί κατανάλωσης νερου υπολογίζονται σε συνάρτηση με τη συχνότητα ξυρίσματος, τότε εσύ έσωσες από μόνος σου τον πλανήτη
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμ, το παλεύω. Ας πούμε πλένω πιάτα με τόσο λίγη ποσότητα νερού και σαπουνιού, που πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Αλλά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συνανθρώπους μου, επειδή λούζομαι και πλένομαι πάνω από δύο φορές το χρόνο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖΩΤΖΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ. ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΤΖΩΤΖΙΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να την σπάσω στο "κίνημα" εναντίον των εισαγωγικών, θα βάλω και μια παρένθεση (εδώ) και αγκύλες [εδώ], γιατί τη μεγαλύτερη βλάβη την προκαλεί η εντροπία που προκαλείται από την υπέρμετρη βλακεία κάποιων. {Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στους αξιότιμους παρόντες.}


    ΤΖΩΤΖΙΟΥ said: Μμ, το παλεύω. Ας πούμε πλένω πιάτα με τόσο λίγη ποσότητα νερού και σαπουνιού, που πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.

    Αν ποτέ έρθουμε για φαγητό, να θυμηθώ να φέρω πιάτα ποτήρια και πηρούνια μιας χρήσεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιμίκα: το Τζωτζίου είναι παρατσούκλι προερχόμενο από παραφθορά του επωνύμου μου (αγίου Γεωργίου, μεγάλη η χάρη του).

    Acro: γιατί δεν φέρνετε και ταπεράκι με τα κεφτεδάκια σας;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή δεν θέλουμε να σας δημιουργήσουμε πρόβλημα. (-Αθανασία γιατί τα δικά σου κεφτεδάκια δεν βγαίνουν τόσο ωραία; -Αν δεν σου αρέσουν φτιάξτα μόνος σου, κλπ κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλέπω πως, όλοι όσοι στο σχολείο πεταγόμασταν και λέγαμε εξυπνάδες, μαζευτήκαμε εδώ πέρα :) Θα το σκεφτώ κάνα μήνα, και θα βρω μια ευφυή απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.