Τρίτη 18 Ιουλίου 2006

Ανδρικές και γυναικείες φιλίες

Μιλώντας στο τηλέφωνο με κάποιο γνωστό (σας) φίλο (μου), περάσαμε ξώφαλτσα και καθαρά για εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον το θέμα του κερατώματος και του ψέματος. Δεν είχε υπόψη του το κλασικό παράδειγμα που αναδεικνύει τη διαφορά μεταξύ ανδρικών και γυναικείων φιλιών, οπότε, γιατί όχι, ας το βάλουμε και στο blog, μιας και μου την είπε: «Το blog σου τιτλοφορείται φληναφήματα, μη περιμένεις να έχεις κάτι ουσιώδες πριν μπλογκάρεις.»

Σενάριο 1. Η σύζυγος γυρίζει πρωί στο σπίτι. Ο σύζυγος τη ρωτάει «πού ήσουν;» και εκείνη απαντά «κοιμήθηκα σε μια φίλη.» Ο σύζυγος σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί τις δέκα φίλες της γυναίκας του, από τις οποίες:
  • οι τέσσερις αρνούνται κατηγορηματικά ότι η γυναίκα σου κοιμήθηκε σπίτι τους
  • οι τρεις αρνούνται κατηγορηματικά ότι η γυναίκα σου κοιμήθηκε σπίτι τους, και μάλιστα έχουν να τη δουν πάνω από εβδομάδα
  • η μία απαντάει «τη γυναίκα σου; ποια γυναίκα σου;»
  • η μία σου κλείνει το τηλέφωνο κατάμουτρα επειδή η γυναίκα σου της χρωστάει ακόμα μια ζώνη και μια τσάντα που δανείστηκε εδώ και δύο μήνες
  • η τελευταία σου λέει ότι καιρός είναι να ξεστραβωθείς κακομοίρη, αφού η γυναίκα σου χτες το βράδυ ήταν στο τάδε μαγαζί και έφυγε με τον τάδε αφήνοντας τις υπόλοιπες σύξυλες να πληρώσουν και το λογαριασμό.
Σενάριο 2. Ο σύζυγος γυρίζει πρωί στο σπίτι. Η σύζυγος τον ρωτάει «πού ήσουν;» και εκείνος απαντά «κοιμήθηκα σε ένα φίλο.» Η σύζυγος σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί τους δέκα φίλους του άντρα της, από τους οποίους:
  • Οι οκτώ ορκίζονται σε ό,τι έχουν ιερότερο ότι ο άντρας σου κοιμήθηκε σπίτι τους
  • Οι δύο σου λένε, «είναι ακόμα εδώ, θέλεις να τον ξυπνήσω;»
Αυτά όπως λένε είναι βγαλμένα από τη ζωή.

5 σχόλια:

  1. Πάντως παιδιά , κάθε φορά που χάνω την γυναίκα μου ο φίλος tzotzioy με καθησυχάζει:

    "Εδώ κοιμήθηκε ρε! Μαζί μου! Μην κάνεις έτσι!"

    Τι καλό παιδί αυτός ο tzotzioy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα πλάκα με κάνεις ρε σύλβια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ή πλάκα σου κάνει, ή ξέρει κάτι που εγώ, τουλάχιστον, δεν ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΣΩΣΤΟΣ!

    Τελικώς βέβαια, "καρφώνονται" και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επιμύθιο είναι ίσως ότι άμα το κάνεις, θα σε πιάσουν, οπότε τουλάχιστον φρόντισε να το ευχαριστηθείς ώστε να αξίζει τον κόπο.

    Πέρα από την πλάκα όμως, πολλές φορές έχω ακούσει από γυναίκες να μου μιλάνε υποτιμητικά για άλλες ή για όλες τις άλλες γυναίκες ("Δεν τις ξέρω εγώ;"). Δε μου έχει τύχει το αντίστοιχο (άντρας να μου μιλάει για τα στραβά των υπολοίπων ανδρών), αλλά αν ήμουν γυναίκα, μπορεί και να μου είχε τύχει. Η μέθοδος εξύψωσης εαυτού μέσω υποτίμησης των αντιπάλων, αν και απαγορευμένη στη διαφήμιση, είναι συχνό φαινόμενο στην σεξουαλική προσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.