Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Όλα τα οξύμωρα στην πίστα

Με αφορμή ένα άσχετο σχόλιό μου σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα (για 'μένα, τουλάχιστον), θυμήθηκα ένα πολυφορεμένο οξύμωρο σχήμα: την εκκωφαντική σιωπή. Ναι, το μυαλό μου κάνει περίεργους συνειρμούς.

(Παρεμπιπτόντως, κάποτε ένιωθα έτοιμος να γράψω ένα εγχειρίδιο επιβίωσης για τον κοινό άνδρα σε σχέση με τις γυναίκες: πώς, τι, γιατί (σε μικρό βαθμό), πότε και πού (τα παραδείγματα). Το δούλευα αρκετά, μέχρι που το παράτησα, αφού χώρισα με την κοπέλα που τα είχα και δεν είχα πλέον μούσα.)

Λοιπόν, η εκκωφαντική σιωπή είναι κάτι υπαρκτό, και όλοι λίγο-πολύ την έχουμε βιώσει. Όχι, δεν παραληρώ, δεν θα γίνω αρχισυντάκτης σε εφημερίδα, ούτε προετοιμάζομαι να γίνω στιχουργός για να καλύψω το κενό που άφησαν οι Πυξ Λαξ.

Σκεφτείτε ένα τηλεπαιχνίδι όπου ο παίκτης καλείται να δώσει την σωστή απάντηση, και όταν πει μαλακία, «μπζζζζζζτ!» ηχεί ο σπαστικός βομβητής. Η εκκωφαντική σιωπή έχει την μορφή και την δυναμική ενέργεια (χωρίς την κινητική) των ηχητικών κυμάτων του μπζζζζτ.

Μια εύκολη πειραματική διάταξη για την παραγωγή εκκωφαντικής σιωπής, είναι να είσαι άντρας παντρεμένος, και σε μια έξοδο με αρκετά άλλα άτομα τριγύρω όπου γίνεται κουβέντα για διατροφή, πετάγεσαι ξαφνικά και λες: «και η γυναίκα μου πρέπει να κάνει δίαιτα, ο κώλος της έχει γίνει να! με το συμπάθειο.»

HTH, HAND.

5 σχόλια:

  1. Είναι προφανές πως, μετά την εκτέλεση του πειράματος, το θέμα της κουβέντας μπορεί να γίνει άλλου είδους διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η season των μπηχτών τώρα;
    Εχθές βράδυ το έπαιξα και εγώ αυτό το παιχνίδι με την κοπέλα μου. Με καταστροφικά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετά από τέτοια συμπεριφορά, μόνο ξηρά τροφή για ένα μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι καλά που θα έδινες τροφή, athinovio. Εννοείται πως χαίρω άκρας υγείας και τρώω κανονικά, άρα έχω περάσει την ηλικία των πειραμάτων και δεν κάνω τέτοια πράγματα πια.
    Αγαπητέ νονέ aneinai, τώρα τραγουδάει δίπλα μου τρίγωνα-κάλαντα ο βαφτισιμιός σου (χέι!), ελπίζουμε να μην επηρεάστηκες από το blog εδώ και άρχισες εξ αίφνης να διεκδικείς τώρα όσα έπρεπε να έχεις διεκδικήσει από τη μέρα μηδέν. Κάθε πράγμα στον καιρό του, που λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.