Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Σόι πάει το βασίλειο

Μου έχει πει η Αθανασία για φάσεις που κοιμάμαι και μιλάω για διάφορα, ή ξυπνάω χωρίς να έχω ξυπνήσει και λέω ή κάνω πράγματα και μετά δεν θυμάμαι τίποτα.

Πριν λίγο, περνούσα έξω από το δωμάτιο των μικρών, και ακούω τον μικρό Μενέλαο. Μπαίνω, και είναι καθιστός στο κρεβάτι του. Ο Αλέξανδρος κοιμάται ακόμα.

Σηκώνω τον μικρό, πάω να βγω από το δωμάτιο, ανοίγει τα μάτια του ο Αλέξανδρος και μου λέει:

«Μπαμπά, τα τσεχάσαμε τα εργαλεία, που πήραμε το λεωφορείο και πήγαμε στη δουλίτσα σου, και δεν μπορούσα να δουλέτσω.»
«Παιδί μου, όνειρο έβλεπες.»
«Όχι, όχι, τα εργαλεία, τα τσεχάσαμε. Δεν τα πήραμε για να μη τα χάσουμε. Πήγαμε βόλτα.»

Ακουμπάω τον μικρό κάτω (για να σουφρώσει και κάνα αυτοκινητάκι από το κρεβάτι του Αλέξανδρου), σηκώνω τον Αλέξανδρο, ακουμπάει το κεφάλι στον ώμο μου. Περιμένω λίγο, δεν αντιδράει, αλλά δεν ξέρω αν κοιμάται. Του λέω, «Άντε, είναι ώρα να δούμε Σασούκι.»

Τινάζεται και αναφωνεί: «Ναι!»

ΤΕΛΟΣ

υπό Αλέξανδρου Χ. Ίψεν

5 σχόλια:

  1. Εναλλακτικός τίτλος "Σουρεαλιστικό πάει το βασίλειο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό ήθελα να πω και εγώ αλλά σκέφτηκα :

    Που να βάζεις διαλυτικά τώωωωρα
    - Πατα σιιιφτ ,πάτα τόνο, άσε σιιιφτ , άσε τοοονο, πάτα ύψιλον... γάμησε τα!

    Άσε να τα βάλει ο τζωτζίου και μετά τα παίρνεις κόπι πέηστ για δικά σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσουν οι managers. Είναι πιο γρήγορο να γράψεις τέσσερις αναρτήσεις και να σβήσεις τις τρεις, παρά να βάλεις διαλυτικά.

    Φήμες λένε πως, μετά από πολλά χρόνια, ο azrael χρειάστηκε να πειράξει ένα αρχείο κώδικα. Άνοιξε πρώτα ένα άλλο που ήξερε ότι δούλευε, κράτησε ένα if στη γραμμή 123, ένα printf στη γραμμή 441, ένα else στη γραμμή 588, ένα exit(0) στη γραμμή 815 και το } στη γραμμή 4400, έσβησε τις υπόλοιπες, έκανε copy αυτό, και άνοιξε το υπό διόρθωση αρχείο για να κάνει paste. Πήρε τηλέφωνο έναν υποτακτικό, του λέει «Πώς κάνουμε compile;», ο υποτακτικός τού λέει «έτσι», «ωραία, κάν'το» λέει και ο azrael, και όταν το αρχείο χτύπησε, πήρε τηλέφωνο τον ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέγοντάς του «έχω ένα βλάκα που πείραξε το αρχείο σου και τώρα βγάζει λάθος, για μπες και διόρθωσέ το», ικανοποιημένος που από coding skills τώρα πια είναι σκράπας, αλλά τουλάχιστον δικαιολόγησε τον μισθό του ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιστορία σου ήταν βλακεία.

    Θέλεις να πεις ότι όλες αυτές οι λέξεις που γράφετε στους κώδικες σας παίζουν ρόλο το σε τι σειρά βρίσκονται και τέτοια?

    Έτσι και αλλιώς ο Wizard της γλώσσας που γράφεις τους κώδικες στο βγάζει. Δεν γράφουν άνθρωποι τους κώδικες. Μόνο παλιά που είχαν διάτρητες καρτέλλες και τέτοια , δεν τα ξέρεις εσύ αυτά , τα κάναμε στο πανεπιστήμιο.

    Μάθε αγαπητέ μου , ότι εγώ με τον Wizard του Σήκουελ Σέρβερ έχω γράψει πολλούς κώδικες για να βρίσκω όλους τους customers από τον πίνακα customers .

    Μάθε και εσύ τέτοιους κώδικες και μετά έλα πες μου.

    Επίσης να ξέρεις ότι η Microsoft θα βγάλει τώρα μια γλώσσα που θα σου βγάζει με τέσσερα next-next-next και ένα finish στο τέλος ότι πρόγραμμα θέλεις. Τον μπούλο εσύ και οι άλλοι που γράφετε κώδικες με ΟΠΕΝ ΣΟΥΡΣ δηλαδή.

    Άσε που σημασία έχει η ανάλυση και όχι οι κώδικες.

    Τα τρία σχόλια τα διέγραψα σπάζοντας τα πάσγουορντ της ιχθυοσελίδας σου διότι δεν μου δούλευε το ΝΤΕΛΕΤΕ και έκανα λάθη.

    Γίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.