Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

iDiots



Με κουράζουν οι άνθρωποι για τους οποίους τα gadgets είναι επίδειξη “status”. Αναγνωρίζονται εύκολα επειδή είναι κάτοχοι αλλά όχι αξιοπρεπείς χρήστες των προϊόντων. Ας πούμε, έχουν iPhone και —με εξαίρεση τον πρώτο καιρό ή περιστασιακή επίδειξη σε κοινό που δεν έχει ξαναδεί iPhone— το χρησιμοποιούν μόνο ως τηλέφωνο.

Υπάρχουν βέβαια και οι αμιγείς γκατζετάκηδες, που παίρνουν ολοένα και καινούρια τεχνολογικά προϊόντα μόνο και μόνο για το gadget value, που δεν με κουράζουν. Τρανό τέτοιο παράδειγμα είναι υπάλληλος πελάτη μας στην πρώην εταιρία όπου εργαζόμουν, ο οποίος εργαζόταν σε κτίριο με τόσο μπετό, που άνετα θα το χαρακτήριζες κλωβό Φάραντέι. Σε επίσκεψή μου πριν μερικά χρόνια, στην κάψα της αλλαγής συμβολαίων επειδή πρόσφεραν ακόμα πιο προηγμένη συσκευή, ο εν λόγω φίλτατος μου έδειχνε τα πλεονεκτήματα της νέας του συσκευής: «κάνει αυτό, κάνει εκείνο, κάνει το άλλο».

«Σε ποια εταιρία είσαι τώρα, δηλαδή;»
«CosmOTE.»
«Α, δηλαδή έχεις ένα τηλέφωνο που κάνει τα πάντα εκτός από κλήσεις, ε;», διότι η CosmOTE δεν είχε καθόλου σήμα στο γραφείο του.

Τέλος, υπάρχουν και αυτοί που θαυμάζω: αγοράζουν ακριβώς αυτό που χρειάζονται, το ξεσχίζουν στη χρήση του, και το αλλάζουν μόνο αν χαλάσει ή αν βγει κάτι που τους προσφέρει κάποια νέα λειτουργία που και πάλι χρειάζονται.

Μέτρον άριστον, αλλά στην εποχή μας συνήθως μιλάμε για χιλιόμετρα.

5 σχόλια:

  1. Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι παίρνει κανείς ένα gadget, ένα PC, ένα αυτοκίνητο κλπ , όχι για να κάνει χρήση του 100% των δυνατοτήτων του , αλλά για την χαρά της απόκτησης κάτι καινούργιου - κάτι νέου...

    Νομίζω ότι εφόσον η απόκτηση υλικών αγαθών σου προσφέρει ευχαρίστηση και εφόσον δεν προξενεί μια άλλη μεσο-μακροπρόθεσμή βλάβη (πχ να δανειστώ πέραν των δυνατοτήτων μου για να πάρω κάτι) δεν πρέπει να τις δαιμονοποιούμε.

    Γαμω το σπίτι σας γαμώ, κολοαμερικάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άσε που αυτοί χρηματοδοτούν και την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Αν δεν ήταν κάτι τέτοιοι, το λάπτοπ θα κόστιζε ακόμα όσο ένα αυτοκίνητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά αυτά που λέτε. Για να τα κατανοήσω καλύτερα, θα τα μεταγράψω με δικούς μου όρους: αυτό που λέει ο azrael είναι σαν τον/την παντρεμένη που βαρέθηκε τον σύντροφο και ψάχνει να βρει κάτι νέο, πιο εξιταριστικό, ενώ αυτό που λέει το athinovio είναι σαν όλα αυτά τα εταιρικά στελέχη που τους παρέχεται από την εταιρία leased Porsche Cayenne. Το'πιασα, ή είμαι εσκεμμένως βραδύς;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως εγώ έχω σήμα παντού και αποθηκεύω μέχρι 1500 επαφές. Και το σημαντικότερο...όσο με χρησιμοποιείς τόσο δε θέλεις να με αλλάξεις!@#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή, είχες 1499 επαφές πριν από εμένα και είπες να σταματήσεις εδώ; Γέμισες; Αν σε δω να δακρύζεις, να καταλάβω;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.