Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα νεογέννητο αρκτικόλεξο: CZPiTT

Ή, Counter-Zapping Page in TeleText. Η ημίσεια ζωή του εν λόγω αρκτικόλεξου στη μνήμη σας αναμένεται να είναι γύρω στα 7 δευτερόλεπτα.

Αγνοήστε χαρακτηριστικά τον πομπώδη τίτλο και την πρώτη παράγραφο. Απλώς, για τις στιγμές της ζωής σας που αναλαμβάνετε τηλεκοντρόλαρχος στο σπίτι και, σαν εμένα, σιχαίνεστε να πατάτε P+ και P- μέχρι να βρείτε κάτι, βάλτε Star και δείτε τη σελίδα 558 στο teletext. Θα δείτε αυτό, που βρίσκω τρομερά χρήσιμο για μια γρήγορη απόφαση αν θα βάλουμε κάτι άλλο ή αν θα την κλείσουμε και θα παίξουμε.

Πιο αναλυτική και κατηγοριοποιημένη είναι η 557, που μας δείχνει (ως υποσελίδες, οπότε θα περιμένετε λίγο για να τα δείτε όλα) τα επερχόμενα: ταινίες, αθλητικά, παιδικά, σειρές και ντοκιμαντέρ. Συμπεριλαμβάνονται τα προγράμματα των: Mega, Star, ΑΝΤ1, Alpha, Alter, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΣΚΑΪ, Sport, Extra3.

Μη μου πείτε για ευκολίες που παρέχει η Νόβα, δεν έχω.

ΥΓ όταν ο Αλέξανδρος, μαθαίνοντας ακόμα να μιλάει, μου δείχνει ένα μπουκάλι και με ρωτάει «πώς ανοίγεται αυτό;», του εξηγώ ότι σωστά το σκέφτηκε, αλλά όλοι οι υπόλοιποι το λέμε λάθος. Είναι όπως όταν η Αθανασία του έκανε ερωτήσεις που ξεκινούσαν με «δεν», απαντούσε «ναι» (ότι όντως «δεν») αλλά η Αθανασία καταλάβαινε το αντίθετο και τον ξαναρώταγε. Η γλώσσα μας (και άρα η σκέψη μας) υπολείπεται ορθών γονιών.

2 σχόλια:

  1. Εγώ (μιας και όλο και κάποιο iPhone ή πι-σί θα έχω ανοιχτό δίπλα μου) προτιμώ μια ματιά στο tv.pathfinder.gr/now

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.