Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

κρίση -απλοί υπολογισμοί ΚΡΙΣΗ.pps

Το λάβατε κι εσείς, αυτό που λέει πως αν αντί η οικονομική ενίσχυση να δοθεί στις τράπεζες, να μοιραστεί στον κόσμο και να γίνουμε όλοι εκατομμυριούχοι;

Εγώ το έλαβα ήδη από δύο γνωστούς. Πολύ εντυπωσιακά δεν τα λένε;

Ειρωνεία τέλος, γαμώ τους ηλίθιους που τα γράφουν αυτά τα powderpoints, ή εξυπνάκηδες που θεωρούν πως στέλνουν σε ηλίθιους. Γαμώ τις απλές πράξεις, γαμώ, και γαμώ τις παπαριές που υποτίθεται πως έστειλε «ένας απλός τηλεθεατής στο CNN».

Αν διαιρέσουμε τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια της οικονομικής ενίσχυσης, λέει, και τα μοιράσουμε στα 6,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου, ο καθένας μας θα πάρει 104 εκατομμύρια δολάρια.

Δοκίμασα στο Calc των windows, στο POSIX units και στον interpreter της Python, και όλα είναι άχρηστα, γιατί μου βγάζουν ότι μου αντιστοιχούν μόνο 104 δολάρια, επιβεβαιώνοντας έτσι και την δική μου προ ηλεκτρονικών βοηθημάτων υποψία ότι τον πούλον θα πάρω. (Νίκο, μη πεταχτείς σαν πορδή)

Το ίδιο και με τα 26 δισ. ευρώ της Γαλλίας διαιρεμένα με τους 60 εκ. κατοίκους της: ο «απλός τηλεθεατής» βρίσκει πως ο κάθε Γάλλος θα πάρει 433,33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εγώ βρίσκω μόνο 433 ευρώ (περίπου όσα δίνει και το ταμείο ανεργίας).

Θα λείψω μερικές μέρες στη Γαλλία, επειδή έχω ακούσει πως εκεί τα έχουν φτυσμένα τα Windows και όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί χρησιμοποιούν Gentoo με USE flags τα -ffast-math και -funsafe-math-optimizations. Όταν έρθω εκατομμυριούχος, μη μου ζητάτε λεφτά.

4 σχόλια:

  1. Το έσχατο της βλακείας θα είναι να το δούμε και σε εκπομπή της τηλεόρασης. Δεν το λογίζω για απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα! Μια απλή αναζήτηση στο Google μας φέρνει:

    http://www.radiopoint.gr/forum/index.php?topic=2860.0

    www.slideshare.net/xkorakidis/ss-1269603

    και διάφορα άλλα, που δεν ξέρω αν προβλέπεται να συνεχίσουν να υπάρχουν ή να σβηστούν.

    Επίσης, δεν ξέρω αν η μικρή χαμένη ανάρτηση στο http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_4584.html είχε καμία σχέση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Το Google ενημερώνεται άμεσα (blogspot γαρ) αλλά δυστυχώς δεν το κάσαρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες:
    "Το έσχατο της βλακείας θα είναι να το δούμε και σε εκπομπή της τηλεόρασης. Δεν το λογίζω για απίθανο."

    Μα ναι, ΝΑΙ, το μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πριν από μερικές μέρες. Δυστυχώς δεν συγκράτησα την ημερομηνία και το όνομα της ανόητης δημοσιογράφου που το διάβασε ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ, γιατί ήμουν απασχολημένη να τραβάω τα μαλλιά μου και να τσιρίζω από αγανάκτηση για τις μαλακίες που μας σερβίρουν.

    Ήταν μεγάλο το σοκ, τραυματική η εμπειρία, γιατί το pps δεν μου είχε έρθει ακόμα με mail και το όλο "ρεπορτάζ" με βρήκε εντελώς απροετοίμαστη. Είπα να τους πάρω τηλ. να τους βρίσω, αλλά βαρέθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.