Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Times, they are a-changin'

Όλοι ξέρουν ότι στην εποχή μας οι κοινωνικοί θεσμοί (οικογένεια, φιλία) φθίνουν. (Ωραίος πρόλογος για έκθεση. Αλλά δεν γράφω έκθεση. Τέλεια αφορμή να βάλω φωτογραφία του μικρού. Ο μικρός αραχτός:)
Αγνώριστος

Κάποτε σε καλούσαν φίλοι στο σπίτι να κάτσετε, να φάτε, να πιείτε (ενίοτε να κάνετε και αλλαξοκωλιές, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου), να ακούσετε μουσική, άντε να δείτε και καμιά ταινία. Τα θυμάστε, ε; Το ίδιο και εγώ. Δεν είναι έτσι πια τα πράγματα.

Πας επίσκεψη στο σπίτι του «φίλου» (link δεν θα βάλω, αφού και οι δύο που διαβάζετε το blog μου ξέρετε ποιον εννοώ), και λέτε να παραγγείλετε φαγητό. Παραγγέλνετε φαγητό, και εσείς, ο επισκέπτης, πληρώνετε.

Φυσικά, προθυμοποιείται να πληρώσει ο οικοδεσπότης, με επιχειρήματα τύπου «ήρθες στο σπίτι μας και θα πληρώσεις εσύ;», και του λες «τις προάλλες που ήρθα πάλι, εσύ πλήρωσες, αυτή τη φορά θα πληρώσω εγώ», και ο οικοδεσπότης εξίσου πρόθυμα υποχωρεί. So much for the willingness. (Έχω ώρα να βάλω φωτογραφία. Ο μικρός συμφωνεί:)
Σωραίος

Δε φτάνει αυτό, αλλά η έγκυος σύζυγος του οικοδεσπότη έχει τρομερή ανάγκη για τρίψιμο στην πλάτη, και αφού ο οικοδεσπότης βαριέται, μόνο που δεν τον παίρνει ο ύπνος την ώρα που το κάνει, ε, τη λυπάται και η ψυχή σου, παίρνεις την θέση του και την τρίβεις εσύ με τα στιβαρά σου δάχτυλα, ενώ και η δική σου σύζυγος γαστρωμένη είναι και βλέπει από το τριφτικό περιθώριο, την ώρα που ο θρασύτατος οικοδεσπότης επιστρέφει στο προσφιλές του ξύσιμο-μέχρι-να-ματώσει που τόσο φιλάρεσκα εξασκεί και στον τόπο εργασίας του. (Συγχίστηκα— ας βάλω μια φωτογραφία του μικρού που γελάει με τα χάλια μας:)
Ουά χα χα!

O tempora, o mores. (όπως θα έλεγε και ο μικρός:)

Χειλάκι

2 σχόλια:

  1. 1. Μετά που υμείς τρίψατε , εφύγατε. Ακόμη εμετείτερα που επιτέλους εφύγατε , ετρίψαμε και ημείς. Εννοείται ως αλλαξοκωλιά αυτό? Ερωτώ.

    2. Σχετικώς με την πληρωμή σας , θυμηθείτε ότι αυτή ουδωλως αφορούσε αυτά που εσείς και σεβαστή κυρία σας με θαυμαστόν τρόπον μασαμπουκώσατε. Το φαγητό ήτο δωρεάν.

    3. Η πληρωμή σας αφορούσε τις προσωπικές σας χουφτωτικές θωπείες όπως αυτές περιγράφονται στην παράγραφό (1).

    ΨΙΨΙΝΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος είστε κύριε; ποιος είστε; θα έσβηνα το ανώνυμο και κακώς πληροφορημένο σχόλιό σας, αλλά εγώ δεν είμαι σαν κάτι άλλους φίλους που δεν μπορούν την κριτική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.