Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007

Αστικοί Μύθοι

Πρόσφατα κατάφερα και βρήκα ένα CD που χρόνια πάλευα να αποκτήσω, αλλά δεν μπορούσα¹.
Το τελευταίο τραγούδι περιέχει και ένα «κρυφό», που είναι ουσιαστικά ένας μονόλογος με μελωδική υπόκρουση. Στο μονόλογο, ο στιχουργός αναφέρει πως πρόσφατα² διαγνώστηκε με “acute paranoid schizophrenia”, κάτι που μου φάνηκε πως έδεσε με άλλους στίχους σε άλλα τραγούδια τους, αλλά επειδή ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, άρχισα να το ψάχνω.
Μέχρι στιγμής, δεν έχω βρει κάτι σχετικά, οπότε δεν ξέρω ακόμα αν είναι αλήθεια, αλλά πέτυχα ένα ανέκδοτο που, οραματιζόμενος τη σκηνή, το βρήκα πολύ, πολύ αστείο.

Οι Whipping Boy, λοιπόν, είχαν κάνει ευρωπαϊκή τουρνέ με το Lou Reed³. Στην τουρνέ, ο μπασίστας του Lou Reed λεγόταν Fernando Saunders. Σε κάθε soundcheck που έκανε η μπάντα του Lou Reed, κάποιος από τους Whipping Boy πήγαινε δίπλα στον μπασίστα και με απόλυτα σοβαρό ύφος, του έλεγε στο αυτί: “Can you hear the drums, Fernando?”


¹ ήταν συνέχεια out of print.
² όταν το έγραφε, προφανώς.
³ υποτίθεται ("[citation needed]") πως ο Lou Reed είχε δηλώσει για ένα τραγούδι του συγκεκριμένου δίσκου, «αν αυτό δεν είναι/γίνει "huge hit", τότε δεν ξέρω τίποτα από μουσική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φλυαρείτε.