Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

Startups

Το post αυτό δεν ενδείκνυται για ευαίσθητους (όσους έχουν απομείνει).

Αναζητώ συνεργάτες και κεφάλαια για μια επιχείρηση που θα χεστεί στο τάλιρο για πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσω μια παράνομη επιχείρηση που θα γεννάει κλώνους διασημοτήτων ειδικά μεγαλωμένους (κυρίως μεγαλωμένες, αν κρίνω από τα trends της αγοράς και γενικώς της ανθρωπότητας) και αναθρεμμένους (αναθρεμμένες, ομοίως) για την απόλαυση της πελατείας μου, που θα ανήκει στην αφρόκρεμα της κοινωνίας (είπαμε, τη λέμε αφρόκρεμα επειδή επιπλέει στο νερό, όπως άλλα πράγματα).

Τα συμβόλαια θα είναι 18χρονα (για να μην είμαστε και εντελώς ανήθικοι), γύρω στις €18000 το χρόνο ανά πελάτη.

Τεχνικές λεπτομέρειες/ανάγκες:

• Μπροστάντζα της εταιρίας θα είναι και καλά κρυογονική διατήρηση ιστών για αντιμετώπιση μελλοντικών ασθενειών των πελατών. Ας πούμε πως είναι παραπλήσιο αντικείμενο: τουλάχιστον αιτιολογεί ασφαλείς εγκαταστάσεις με σημαντικά μέτρα ασφαλείας.

• Θα χρειαστούμε τρίχες (στη χειρότερη) από διάσημες και διάσημους. Σημαντικά κεφάλαια θα αφιερωθούν για αυτό το σκοπό στις περιπτώσεις που οι διασημότητες είναι νεκρές εδώ και καιρό, ενώ για τους εν ζωή τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

• Στις εγκαταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει μια, for all practical purposes, βιόσφαιρα, όπου θα μεγαλώνουν όλα τα τέκνα/σκλαβάκια προς πώληση, προστατευμένα από τη γενετική τους κληρονομιά και γνώση.

• Θα περιέχεται αναγκαστικά και μονάδα τοκετών, για τις παρένθετες μητέρες, για να αποφευχθούν στατιστικά στοιχεία που θα οδηγήσουν στην επιχείρηση. Παρένθετες μητέρες θα βρεθούν, και αν υπάρχει ένας μηχανισμός συγκάλυψης (ζευγάρια που θα προσποιούνται πως είναι οι μελλοντικοί γονείς), θα καταφέρουμε να μην αποκαλυφθούμε δια εκείνης της οδού.

• Το προσωπικό που θα φροντίζει και θα μεγαλώνει τα παιδιά θα πρέπει να έχει επιλεγεί με μεγάλη προσοχή. Ίσως θα είναι καλύτερα να προέρχονται από κοινωνίες όπου η διεθνής κοσμική σκηνή δεν είναι και τόσο μέσα στην καθημερινότητα, άρα μιλάμε για φτωχά κράτη. Κούβα, διάφορες χώρες της Αφρικής, Θιβέτ, τέτοια πράγματα.

• Για πρακτικούς λόγους, τα παιδιά θα μεγαλώνουν μαθαίνοντας τα αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα, με δεύτερη γλώσσα τη μητρική γλώσσα της διασημότητας. Ας πούμε, μια μικρή Lætitia Casta θα πρέπει να ξέρει γαλλικά, δεν συμφωνείτε;

• Προφανώς η διαφήμιση θα είναι στόμα με στόμα. Δεδομένης της παρανομίας του θέματος και της ενεργής εμπλοκής και άρα συνενοχής των πελατών, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μη μας πιάσουν ξεβράκωτους μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί.

• Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο διαφυγής. Βάσει των κεφαλαίων που θα έχουν εισρεύσει, μια δεύτερη ταυτότητα δεν θα είναι δύσκολο να έχει εξασφαλιστεί τουλάχιστον για το ΔΣ.

• Ακόμα καλύτερα (και θρασύτερα), για την περίπτωση που όλα βγουν στη φόρα, με άλλο όνομα έχουν κατοχυρωθεί τα συγγραφικά δικαιώματα της ιστορίας ως απλή ΕΦ, ώστε όταν θα γίνει ταινία, να έχουμε κεφάλαια και από εκεί.

• Όταν το οργανωμένο έγκλημα μας πάρει χαμπάρι και ζητήσει μερίδιο, αναγκαστικά θα ανεβάσουμε τις τιμές. Ίσως να πρέπει εκ των προτέρων να είναι πιο ψηλά οι τιμές. Λίγες είναι οι βεβαιότητες της ζωής. Ο θάνατος είναι μία. Το νταβατζιλίκι μιας επικερδούς επιχείρησης είναι ακόμα μία.


Ανατριχιαστικό, ε; Η ιδέα ανταγωνίζεται στα ίσια το «Τζακ Μπάρον και η αιωνιότητα».

Φυσικά, δεν θα το κάνω. Από τον κώλο μου τα βγάζω.

Αλλά κάποιος θα το κάνει.

6 σχόλια:

 1. Είναι τόσο καλό που μου κόπηκε η όρεξα για το mandatory δούλεμα που σου κάνω...

  Θα σου έλεγα να το τυπώσεις και να το ταχυδρομήσεις συστημένο στον εαυτό σου , άμεσα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. …ώστε να έχω κατοχυρώσει την ιδέα;

  Νομίζω πως αν το καταθέσω κλειστό σε συμβολαιογράφο θα έχω περισσότερες πιθανότητες να αποδείξω πως το σκέφτηκα πρώτος. Αν και φαντάζομαι και άλλοι το έχουν σκεφτεί, απλά ίσως εκείνοι αντί να το μπλογκάρουν, στρώθηκαν στη δουλειά να το υλοποιήσουν. Πώς θα μπορέσω να διεκδικήσω χρήματα σε δικαστήριο, δεν είμαι σίγουρος.

  Ακούτε κι εσείς θλιμμένη μουσική. Θα βγάλετε φράγκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O Τραβακαλώδιος είμαι...

  Σας το έλεγα εγώ ότι ο άνθρωπος είναι Ιμο και πέρνει χασισα και δεν με πιστεύατε. Ιδού τώρα

  Όσιος Τραβακαλώδιος
  (ο εν ζωή μυροβλήζων)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ ξέρω πως πριν πέντε λεπτά χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήδη είχα την πρώτη παραγγελία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. κρατήστε μου έναν Pitt εναν Clooney και έναν Μαμαλάκη( κάποιος θα πρέπει να μαγειρεύει)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Have you got what it takes, Athynella?
  Ο Brad Pitt είναι εύκολος. Ο Μαμαλάκης θα είναι ο ένας στους τρεις δώρο. Αλλά ο Clooney θα πρέπει να σαρανταρίσει για να αξίζει, και είναι πολλά τα λεφτά, καμΆρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.