Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Modest Mouse

Απίστευτοι στίχοι. Απίστευτοι.

Φλύαροι τίτλοι από τα album τους:

This Is a Long Drive for Someone With Nothing to Think About
Good News for People Who Love Bad News
We Were Dead Before the Ship Even Sank

Τους είχα πρωτοπροσέξει στη Σχεδία στην Αργυρούπολη από το Float On, που φαίνεται ανώδυνο τραγουδάκι, αλλά δεν είναι. Είναι απλά αισιόδοξο.

Δεν θυμάμαι πότε τους ξαναπήρα χαμπάρι. Σίγουρα χαμογελάω με το Bukowski: “Woke up this morning and it seemed to me, that every night turns out to be a little more like Bukowski. And yeah, I know he's a pretty good read. But, God, who'd wanna be such an asshole?” και “Well, see what you wanna see. You should see it all. Well, take what you want from me. You deserve it all. Nine times out of ten, our hearts just get dissolved. But one time out of ten, everything is perfect for us all. Well, I want a better place or just a better way to fall.”, και το απίστευτο “If God controls the land and disease, keeps a watchful eye on me… If he's really so damn mighty, my problem is I can't see, who would wanna be such a control freak?”

Και σίγουρα ανατριχιάζω με το Spitting Venom. Δεν θα παραθέσω πολλά από το κομμάτι, που είναι μεγάλο, οκτώμιση λεπτά, και λέει, λέει, λέει… απλά ένα δίστιχο: “So we carried all the groceries in while hauling out the trash, and if this doesn't make us motionless, I do not know what can.”

Αυτά.

8 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο ποστ.

    Θα μπορούσες να κάνεις ένα γαμάτο θεματικό μπλογκάκι για μουσική eh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ για τον καλό λόγο. Ουσιαστικά, όμως, δεν έκανα τίποτα άλλο από ό,τι κάνουν οι DJ. Το δικό μου κομμάτι του post είναι το ξύσμα της ψυχής μου καθώς ακούω τα τραγούδια αυτά. Κατά κάποιο τρόπο, εδώ ήμουν LJ (lyrics jockey :)
    Ναι, θα μπορούσα, για περιορισμένο όμως κοινό, να κάνω ένα post για τα διαμάντια που είναι κρυμμένα αλλά όταν τα πετύχεις σε ταξιδεύουν. Διαμάντια σαν αυτά σε video games, που σε περιμένουν να τα αγγίξεις, όχι σαν αυτά που βάζεις πάνω σε κοσμήματα.
    Το περιορισμένο του κοινού επειδή ξέρεις ότι με φτιάχνει κυρίως «πτωτική» μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλό μήνα! Η αθηνά είμαι.
    Ωραίος όπως πάντα.

    Να κανω μια κριτική όμως

    εσύ πού είσαι?
    Η γνώμη σου, οι ιστορίες σου, γιατί δεν τις γράφεις πια?

    γιατί μας μεταφέρεις υλικό άλλων?
    πού είναι ο παλιός καλος tzotzioy

    Είμαι στρίγγλα και το ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρε ω χαίρε θεϊκέ πονοκέφαλε— Αθηνά, ήθελα να πω.
    Σε ευχαριστώ για την προτροπή σου, αλλά όπως ξέρεις ο χρόνος είναι μειωμένος. Το συγκεκριμένο κειμενάκι—καβαλίκεμα στίχων άλλων, το έγραψα κάποια στιγμή στη δουλειά που στο random έτυχε να παίξει Modest Mouse και ξαναγκαύλωσα (όπως λέει και ο αzrael).
    Τι να πρωτοκάνω κι εγώ; Στο κάτω-κάτω, ο τίτλος του blog δεν είναι τυχαίος.

    Έμμεση συζήτηση, τώρα. Όταν έψαχνα στο Google ένα σχόλιο που είχα κάνει αλλού, πέτυχα και δυο-τρεις αναφορές στο blog μου (όπως και κάποιο φοιτητή ιατρικής άσχετο που είχε βάλει φωτό του Αλέξανδρου επειδή τον βρήκε ωραίο). Κάποιος άγνωστος φίλος, μάλιστα, ανέφερε το δικό μου blog ως το blog ενός σκεπτόμενου.

    Τιμή μου και ευχαριστώ… όμως, και δεν το λέω για να προσβάλλω κανέναν, δεν έχω ούτε θέλω να δεσμευτώ ότι θα παρέχω περιεχόμενο αυθεντικό και υψηλής ποιότητας. Το μυαλό μου είναι γεμάτο από αυθεντικά και ποιοτικά, όπως και από δανεικά και εμπορικά πράγματα. Τι θα γράψω στο blog είναι καθαρά θέμα συγκυρίας (χρόνος, κέφι, θέμα).

    Αυτή είναι η απάντηση…

    ΥΓ Υπέροχη, υπέροχη, και τρομακτικά σχετική με το θέμα ιστοριούλα του Bradbury με ελληνικό τίτλο «Αναφορικό», που δεν θυμάμαι αν ήταν από το “The Martian Chronicles” ή από το “S is for Space”. Κάπου θα τη βρω, και θα προσθέσω σχόλιο με το link, και θα τη διαβάσετε και θα συμφωνήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα, συνεχίζω και ψάχνω, αλλά βρήκα κάτι όπου με δικαιώνει ο ίδιος ο συγγραφέας: http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Bradbury#Works

    Το μόνο ΕΦ βιβλίο που έχει γράψει είναι το Φαρενάιτ 451. Νομίζω πως κάτι τέτοιο είχα γράψει κι εγώ κάπου στο GreekTVSubs, ίσως σε σχέση με το The Man from Earth και γενικώς την ΕΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λάθος θυμόμουν τον τίτλο της ιστορίας (άλλη είναι το «Αναφορικό»). Μιλούσα γι' αυτή την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sorry,δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω
    jcoyfitk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμ… ίσως να παραφάνηκα αμυντικός. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Δεν με στεναχώρησες. Το σχόλιό σου αφορμή ήταν, όχι η αιτία. Συγγνώμη εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.