Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

Εξαρχής γραμμένα τα Windows Vista!

Χαίρομαι που έχουν καθίσει από τη Microsoft και έχουν ξαναγράψει τα Windows δυο-τρεις φορές. Καλό πράγμα ο φρέσκος κώδικας (αν και πολλοί διαφωνούν, αλλά δε θα σας παρέχω link εδώ).

Έχω κι εγώ το κλασικό τεστ για να επαληθεύω τα λεγόμενα των δημοσιογράφων και των MS project managers. Έπεσε στα χέρια μου ένα laptop με σβίστα, μπήκα στο control panel, περίμενα να ανοίξει το control panel θαυμάζοντας το ωραίο progress bar, και με τα πολλά, αφού μπήκα στα fonts, έκανα κάπου δεξί κλικ και πάτησα Install new font.

Ναι. Ολόφρεσκος ο κώδικας. Τα controls είναι σύγχρονα (σχεδόν όλα), αλλά το dialog είναι πολύ παλιό.

Αν έχετε XP, μπείτε στα fonts και πατήστε File → Install new font, περίπου το ίδιο θα δείτε. Αν αισθάνεστε και τολμηροί, εγκαταστήστε όντως κάποιο font έτσι και δείτε το progress bar. Οι παλαιότεροι θα έχετε ευχάριστες αναμνήσεις.

ΥΓ Το παρόν εποσταρίστηκε εν τάχει για να προλάβουμε τον κλέψαντα του κλέψαντος που θα βάλει στο δικό του blog αντίστοιχο post χωρίς να αποδώσει τα τοῦ Καίσαρος τῷ Καίσαρι.

3 σχόλια:

  1. Ομολογώ πως χαλαρά θα το έκλεβα το ποστάκι σου!

    Τα δοκίμασα και εγώ αυτά που γράφεις και όντως το GUI είναι των Windows 3.1 .

    Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να ανακαλύψουμε το επίμαχο dll που σηκώνει το συγκεκριμένο παράθυρο και να αναρωτηθούμε για το γιατί το κρατάνε ακόμα. Καλό εργαλειάκι εδώ θα ήταν το Process Explorer. (Φαντάζομαι καμιά έκδοση του πριν ο Marc R. πάει στην σκοτεινή πλευρά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε τράβα κατούρα και λίγο για να αξιοποιήσεις αυτό που σου περισσεύει και ξέχασες για τι το έχεις…

    Με περηφάνεια δηλώνω ότι πρωτοάγγιξα Vista προ ολίγων ημερών, και άρα δε συμμετέχω στο κρυφό μπέτα (του) τέστιν των Windows.

    Αλλά, πόσες χαρές σου έχουν μείνει στη ζωή, πια; Ουσιαστικά, μία, να ψάχνεις στο Google για να «αποδεικνύεις» στους άλλους πως δεν είναι παρθενογαμέτες, και άρα δεν είσαι η μόνη αλεπού με κομμένη την ουρά.

    Ενός του δείχνανε το φεγγάρι, και αυτός έλεγε «αυτό το δάχτυλο κάπου το έχω ξαναδεί, α, ναι, ανθρώπινο είναι, το ήξερα».

    Δις ιζ Τζακάρτααααα! Φάε τώρα μια κλωτσιά να πέσεις στο βάραθρο και άσε μας να χαρούμε τη ζωούλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φλυαρείτε.